21 abr 2011

Index de Responsabilitat Social Corporativa



Fa algun temps vaig editar una pàgina al meu bloc amb "coses per a no oblidar".

És tractava d'un llistat on apuntava quines empreses inclompien la normativa de responsabilitat social, sobre tot dins de l'àmbit de l'explotació infantil. En eixe llistat inclouia a Inditex, el major grup textil espanyol que engloba les tendes de Zara, Stradivarius, Pull&Bear i Bershka entre d'altres. He estat aproximadament 4 mesos sense comprar roba a aquestes tendes, però la veritat és que no tenia una seguretat 100% clara de que Inditex incomplira amb la seua responsabilitat social corporativa. 

Així que avui m'he ficat a buscar informació sobre el tema i he topat amb una noticia que deia que el grup Inditex ha escalat en la seua posició dins de l'index FTSE 4Good. Després he averiguat que és aquest index de nom extrany: 

Els índexs FTSE4Good ofereix als inversors l'oportunitat d'augmentar el valor de les empreses que acompleixen estàndards de responsabilitat social mundialment reconeguts. Els índexs han estat dissenyats per identificar i mesurar la rendibilitat d'empreses que estan treballant per aconseguir una sostenibilitat mediambiental, desenvolupar relacions positives amb les parts interessades i protegir i recolzar els drets humans universals. La sèrie s'ha convertit ràpidament en una eina essencial per als inversors que desitgen identificar i invertir en empreses que demostren unes bones pràctiques de responsabilitat social.  


Encara que l'index està enfocat a ser una referència per als inversors ( per exemple el FTSE 100 correspon als 100 primers valors de la Bolsa de Londres segons el Financial Times, Financial Times Stock Exchange). A nosaltres, els usuaris que comprem els seus productes, ens ajuda a saber identificar quines empreses que acompleixen en la seua responsabilitat social global (que inclou referències a responsabilitat corporativa, del treball i medi ambiental). 


Com sempre, supose que podem pensar que aquest índex també està manipulat pels diners, i que eixos punts es poden comprar.... si, és veritat. Per aixó vaig a seguir prestant atenció al que aplegue als meus oits sobre aquest index per saber si realment és fiable o no, però de moment confiaré en aquest índex.

Per a saber més sobre aquest l' index FSTE 4Good podeu llegir el següent document:

Serie de índices FTSE 4GOOD

No hay comentarios: