28 dic 2011

Decidir on van i d'on tornen els nostres diners

Avui he llegit un article on s'exposava un llistat dels bancs que destinen els seus ingresos a l'industria d'armes, entre ells no estava Ruralcaixa que és el que jo faig servir per a les meues minitransaccions bancàries: compres, pagaments, domiciliacions... bla, bla, bla... menudalla en comparació amb aquells que menegen diners de deveres i fomenten eixa indústria de la guerra que és diu defensa. 



Entre els bancs que fomenten eixa indústria estan el BSCH, Caja Madrid, Barclays, BBVA, Caja Castilla La Mancha, Bilbao Bizcaia Kutxa, Caja San Fernando, Ibercaja, Banesto, Banco Sabadell, Banco Pastor i el Deustche Bank. 


El llistat el podreu trobar ací, on també es parla d'alternatives més responsables socialment, com els bancs ètics i les cooperatives de crèdit. Fa un temps Kike i jo varem estar averiguant que era la banca ética, concretament com funcionava Triodos, i la veritat és que a pesar de la bona pinta i les bones inversions, els seus ingresos segueixen eixint de negocis poc ètics....


Podeu llegir més sobre Triodos en la seua web i a aquest article que desvetla el seu funcionament. 




El que realment m'ha semblant interessant ha sigut descobrir que existeixen les cooperatives de crèdit, on cada inversor vota en assemblea a quins projectes van a destinar-se els ingresos de les transaccions que es facen amb els seus diners. Com Coop57,  un projecte que esta expandint-se per la nostra geografia poc a poc, on la coherència, la solidaritat, la transparència, la reflexió i la participació no són sols conceptes de moda per a una societat indignada, sino que són la base dels seus principis. 


De moment funcionen a Catalunya, Galicia, Aragó, Madrid i Andalusia, però pretenen anar extenent-se per tot el territori estatal, així que com necessiten que vagen coneguent-los no dubteu en difondre la seua existència. 


Podeu saber més sobre el seu funcionament a la seua web Coop57

No hay comentarios: