6 nov 2010

Combatint el turisme sexual

Abans de viatjar a Rep. Dominicana havia sentit parlar de el turisme sexual. Dos paraules que poden denotar diversió i relax per alguns, però que a mí hem deixent en la boca un sabor repugnant i apestat de diners malsans. 
Els dos últims dies del viatge els passarem a Boca Chica, un paradís per aquest tipus de gent sense escrúpols que viatja als llocs on més necessitats estan de diners per a satisfer les seues ASQUEROSES necessitats sexuals i mentals. 
Al nostre país, cada dia es destapen més ecàndols relacionats amb el tràfic de material pornogràfic infantil. 
Allí vaig poder veure amb els meus ulls, com dos homes d'uns quaranta anys, amb el perfil de panxuts, calbs i per suposat de pell blanca, estaven sentats amb dos xiquetes. Una d'elles no arribava al respatller de la cadira. Prop d'allí, un altre home, sentat amb un xiquet d'uns 11 anys. 
Avui ha arribat a mi la noticia de que hi hagut una redada a un hotel de la cadena Hilton, per albergar un burdel que podria estar involucrat en la compravenda de xiquets victimes de tràfic sexual. Els hotels son un dels principals llocs on els xiquets esclaus son traficats amb finalitat sexual, per cruels proxenetes. Si les pròpies organitzacions hoteleres no s'adhereixen al CÓDIG DE CONDUCTA INTERNACIONAL, que obliga als hotels a capacitar als seus treballadors per a detectar i denunciar dites activitats, aquells dels seus treballadors que tinguen la moral de fer-ho, poden veure's amenaçats pels treballadors, que d'altra banda també pot ser estiguen lucrant-se amb aquesta activitat. 
I per si fòra poc, moltes vegades, aquests treballadors amb la moral i ètica necessària per a denunciar aquestos abusos, es veuen presionats per les pròpies autoritats del país. A República Dominicana per exemple, existeix un cós de policia que protegeix al turiste: els coneguts politur, que moltes vegades consideren que al turista sexual, com un turista més.

Si voleu firmar la petició que l'organització AVAAZ a llançat per a presionar a la cadena d'hotels Hilton, feu click ací


-----
Per a més informació sobre el tema:
- "Un de cada 10 espanyols coneixen a algú que practica turisme sexual infantil", 20 Minutos: http://www.20minutos.es/noticia/192441/20/turismo/sexual/unicef
- "Què és el còdig de conducta?", ECPAT: http://www.ecpat-esp.org/codigoturismo


Llunadejuny.

No hay comentarios: