30 oct 2010

POSTNEWTONIANISME

Avui he trobat aquest video entre un dels seleccionats pel certamen You Tube Play, una bienal organitzada conjuntament entre El Guggenheim i YouTube, que presenta els millors videos online de tot el mon. 

Entre ells es troba aquest, anomenat POSTNEWTONIANISM



Vos aconselle que aneu a l'adreça i el vegeu.
Tal vegada la simple observació d'aquest video no ens diga res, inclús pot resultar-nos avorrida, però que passa si us dic que el sobretitol del video és: Metratge d'una guerra/ Call of Duty 4 Metratges moderns sobre la guerra, i que està fet a partir de les escenes reals gravades sobre una aeronau americana a la Guerra del Golf en 1991 (video de l'esquerra), i el muntatge de quatre videojocs d'acció en primera persona bélics, anomenats Call of Duty.
La cosa comença a parlar-nos a màquina de matar, al mateix temps que ens sona a màquina de diners.
Per a la meua decepció, a més he decobert que en 2008, aquesta sèrie de videojocs L'Academia de les Arts i les Ciencies Interactives Nordamericanes, va otorgar el premi de millor joc de l'any a Call of Duty 4!
Com podeu observar el paralelisme entre les dues imatges és més que esclaridor. La pregunta és, qui ha cedit aquestes imatges gravedes a Iraq, mentre les tropes americanes bombardejaven vehicles, i disparaven als insurgents de la força oposada? 
Call of Duty es defineix com la millor experiencia d'acció conegua... Es tracta aleshores d'una estratègia per a captar adeptes a les files de l'exercit? Per a despertar la sang freda i les ganes de matar en els xiquets i xiquetes que juguen a eixos videojocs? 

Mil preguntes venen a la meua ment, com per exemple si l'Academia sabria d'on procedia la inspiració, i que és el podria provocar en les persones? I sentint-ho molt crec que si. 
Tal com ens conta Josh Bricker, autor del video, a la seua web, el seu treball no ens dona solucions, ni respotes; de fet es planteja com una senyal que es dirigeix cap a les armes mentres es presenta com  un ontològic moratò de l'egó humà, que exposa la naturalesa ridícula, la crueltat i lo absurd de l'èsser humà. 

No hay comentarios: