9 mar 2010

Fragments d'un any, i segurament ara de dos: el 2009 i el 2010

Resumint el que ha passat des del passat 5 de Març, es pot dir que el polítics han fet de nou de les seves: han usat i abusat del seu poder, però han actuat amb tal inconsciència que l'efecte dels seus actes ha sigut com un potenciador de sabor de l'exposició. Diguem que han donat una publicitat immensa a la mostra, i han incitat a altres espais a decidir acollir les fotografies, que d'altra manera haveren arribat sols als valencians. És més el que encara no ens hem adonat és que aquest esdeveniment serà ara part de la mostra del 2010, per què evidentment és un fet important per a aquest any.
L'exposició censurada pel Partit Popular de València, ha rebut l'oferta de nombrosos ajuntaments, sales i entitats públiques i privades que desitgen ensenyar-nos les fotografies que l'Associació de Periodistes de la Comunitat Valenciana havia sel.leccionat per a la sèptima edició de "Fragments d'un any". Totes i cadascuna d'elles.
La millor que podria passar es que la societat valenciana s'adonés de qui són les persones que ens governen.
Lo pitjor que ha portat com a conseqüència, no diré que no podria arribar a més coneguent-nos com ens coneguem, és que una meravellós, humil i excepcional Romà de la Calle haja tingut de dimitir del seu lloc de treball. Però tal com ell diu, després de fer açò ara te forces per tot, i al menys pot dormir tranquil. Per que el fet de que afirmen un acte de censura baix la teva aprovació no ha de ser cosa fàcil.

A continuació vos deixe un xicotet vídeo amb les paraules d'indignació de Romà, i vos anime a que demà assistim a l'exposició de la mostra completa que la Galeria Tomás March inaugurarà a les 12 (al c/Aparisi Guijarro nº7).


Podeu vore la mostra completa en aquest enllaç:

Si permetem que la cultura tinga censura, la llibertat d'expressió morirà, doncs la cultura és la mare de la diversitat que escolta amb paciència totes les versions que els seus fills, els humans, li contem, sense arribar a dir mai que una és millor que l'altra.

No hay comentarios: